КУЛТУРА И СПОРТ

Библиотека "Милован Глишић" Љубовија једина је институција културе у овој општини. Постоји од 1939. године, када је радила у саставу Народног универзитета. Под данашњим називом Библиотека "Милован Глишић" ради од 1996. године.
КУД "Азбуковица" је основан 1985. године. Данас друштво броји 250 чланова у три ансамбла. Кроз свој рад и наступе Друштво чува традицију овог краји окупља велики број младих.
Од спортских колектива најстарији и најуспешнији јесте ФК "Дрина" основан 1928. године. На територији општине Љубовија егзистира још 5 клубова, ФК "Лоњин" и ФК "Врхпоље", ФК "Младост" Узовница, ФК "Бобија" и ФК "Доња Љубовиђа".
Женски кошаркашки клуб "Љубовија" основан је 1976. године. У четири селекције, млађе пионирке, старије пионирке, кадеткиње и сениорке, тренира око 60 играчица. Клуб се такмичи у Првој Српској лиги.
Карате клуб "Дрина" основан је 10. септембра 1975. године. Најтрофејнији клуб у Љубовији има око 60 редовних чланова. Такмичари овог клуба су до сада освојили преко 600 медаља. У октобру 2010. у Љубовији је одржано Првенство Србије у каратеу.
Шаховски клуб "Дрина" је такође један од носилаца спортских активности у Азбуковици и један од најуспешнијих клубова на овом подручју.
Спортски објекти на територији општине Љубовија су две фискултурне сале, модеран фудбалски стадион и више игралишта.
Од штампаних медија треба споменути "Подрињске" које излазе као новине Мачванског округа у штампаном и електронском издању. Излазе једном месечно. У рубрикама Култура и Моја школа млади могу пронаћи доста занимљивих садржаја.