САДРЖАЈИ ЗА МЛАДЕ

С обзиром на то да у општини Љубовија постоји само једна установа културе (Народна библиотека), јасно је да стање у овој области није на задовољавајућем нивоу. Културни програми, спортски догађаји и забавни садржаји највише су везани за одређене манифестације које се у општини организују у пролеће и лето (Дринска регата, Гастро фест). У том смислу, у осталим деловима године културна понуда у Љубовији је сиромашна.
Подаци из истраживања о потребама младих показују да су млади заинтересовани за различите креативне радионице, али да их у Љубовији нема довољно. Нарочито их занима школа цртања и сликања, графити радионица, али и драмска и филмска радионица. Имајући то увиду, треба наћи начина да се младима омогући, да кроз похађање оваквих школа и радионица, развију своје таленте и креативне способности.
Спортске активности су више заступљене у општини и то је добро. Међутим, неопходно је више улагати у спортску инфраструктуру, реновирање спортских терена и изградњу нових, нарочито у сеоским срединама. Млади су исказали интересовање за одбојку, фудбал и екстремне спортове.
Поред недовољне понуде културних, спортских и забавних садржаја у општини, проблем представља и то што се млади најчешће појављују само као пасивни посматрачи и незаинтересовани су да узму учешћа у организовању неких догађаја. У том смислу, постојање и рад КЗМ је од посебног значаја.
Канцеларија за младе треба да има водећу улогу у осмишљавању и спровођењу активности које би слободно време младих испуниле на најбољи начин. Организовање концерата, књижевних вечери, едукативних и креативних радионца, промовисање младих талентованих људи, неке су активности које КЗМ треба да спроводи са адекватним партнерима, у циљу побољшања културне сцене за младе.